inspiratie

De workshops over Innerlijk pelgrimeren zijn gebaseerd op het gelijknamige boek van Christine de Vries. Ik heb tevens deze training bij Christine gevolgd.

Innerlijk Pelgrimeren

Schrijvend op weg naar je hart

auteur: Christine de Vries

Met dit boek als reisgids ga je op een innerlijke pelgrimage naar je hart. Je brengt jezelf in beweging door het kilometerschijven, jouw verbeelding en waarachtig waarnemen. Onderweg is er aandacht voor thema’s als verdwalen, reisgenoten, dromen, bagage, eenzaamheid, symbolen, hoge toppen en diepe dalen.

 

Je overgeven aan dat wat zich onderweg aandient is een basale oefening die elke pelgrim met vallen en opstaan, met verzet of overgave onderweg zal doen. Net als in het labyrint is er voor de innerlijke pelgrim maar één weg te gaan.  Elke kilometer die je schrijft, iedere excursie die je onderneemt, elke levensvraag waarop je reflecteert en ieder moment waarop jij je laat verwonderen, zijn stappen die je als innerlijke pelgrim zet op de weg naar jouw hart. Gaandeweg leer je jezelf weer open te stellen voor de taal van je hart, te luisteren naar de achte fluisteringen en je te laven aan de bron van rust, vrede en wijsheid. En dan kom je weer thuis bij jezelf.

 

Inspiratie voor schrijven met een flow

tekst paulo


 

Een inspiratie om te schrijven met je hart – Julia Cameron